Sunday, May 29th, 2022

Onverbloemde blik op de gevolgen van oorlog in Redoubt

We zitten in de achterste helft van het laatste seizoen van ‘The Expanse’ en de oorlog blijft aan alle kanten zijn tol eisen. Dat geldt ook voor Marco Inaros (Keon Alexander), die niet zo hoog rijdt als aan het begin van het seizoen.

Ook al kampen Marco en de Free Navy met tegenslagen, dat betekent niet dat de Inners het veel beter doen. En op persoonlijk vlak zijn de relaties tussen personages ook niet zo geweldig! Vrijwel alles is niet zo geweldig (op zijn zachtst gezegd) voor iedereen. Lees verder om dieper in te gaan op de details van “Redoubt”, aflevering 604 van “The Expanse”. En waarschuwing: spoilers in overvloed hieronder.

Ondertussen, op Laconia
Prime Video

Voordat we echter bij het door oorlog verscheurde zonnestelsel komen, krijgen we een kort intermezzo over Laconia. Toen we de ringplaneet voor het laatst verlieten, kwam Cara’s broer op tragische wijze om het leven. We beginnen deze aflevering op zijn begrafenis, waar de jonge Cara (Emma Ho) een aangrijpend gesprek heeft met admiraal Duarte (Dylan Taylor), de Laconische leider.

Duarte’s gesprek met Cara dient om ons te laten weten waarom iemand als Duarte, een voormalige admiraal van Mars, zich zou afbreken van zijn thuisplaneet en iemand als Marco zou helpen. Duarte rouwt, net als Cara. In zijn geval treurt hij om de droom van Mars. Toen de ringpoort omhoog ging, was de droom om Mars in een bewoonbare planeet te transformeren weggespoeld – waarom al dat geld uitgeven om een ​​planeet te ‘repareren’ als er nu honderden bewoonbare werelden binnen handbereik van de mensheid zijn? Zijn toespraak geeft ons een kijkje in zijn psyche en wat hij probeert te bereiken op Laconia, hoewel we de details niet kennen.

We weten wel dat zijn nieuwe missie inhoudt dat hij probeert het protomolecuul aan te zetten. En wanneer iemand naar binnen rent om hem van de begrafenis te halen, lijkt het erop dat hij dat doel misschien bijna bereikt heeft.

Dat interesseert Cara natuurlijk niet. Alles wat ze om zijn broer geeft. En dus zien we aan het einde van de reeks dat ze zijn lichaam meeneemt naar het bos en naar de vreemde honden.

Watch Spider-Man: No Way Home Full Movie

Terug in ons zonnestelsel hebben zowel de Rocinante als de Pella te maken met de gevolgen van hun gevecht in de laatste aflevering.

Op de Roci heeft de hele bemanning te maken met het feit dat Marco ontsnapte toen hun kernbom blijkbaar faalde. Bobbie (Frankie Adams) is boos en kan het niet in haar hoofd krijgen, terwijl Naomi (Dominique Tipper) probeert de gegevens over de Pella naar buiten te brengen in de hoop dat iemand anders ze zal vinden.

En dan zijn er Clarissa (Nadine Nicole) en Amos (Wes Chatham). Clarissa is de eerste die zich realiseert dat Holden (Steven Strait) de kernbom heeft ontwapend en vertelt het haar baas. Amos is woedend over het nieuws, dat versterkt wat hij al voelde: waarom riskeren ze daar allemaal hun leven, als het niet is om deze oorlog te beëindigen? Holden geeft Amos geen antwoord op de vraag waarom hij het deed, wat Amos alleen maar erger maakt. Clarissa, aan de andere kant, heeft meer sympathie voor Holden en zegt hem dat hij zich nooit slecht moet voelen over het niet vermoorden van iemand.

De grootste en meest emotionele confrontatie over de beslissing van Holden is echter tussen hem en Naomi. Deze scène was de laatste die door Strait werd opgenomen, en een van de meest memorabele, zeiden de twee acteurs. Een deel van die reden is dat het tot de kern van de relatie van de twee personages komt. ‘Ik kan niet degene zijn die je zoon vermoordt,’ zegt Holden. ‘Elke keer dat je wakker wordt, lig je naast de reden dat je jongen dood is.’ Voor Holden is dat gewoon hoe het is, zelfs als dat betekent dat vele anderen kunnen sterven.

Marco is boos op de Pella
Prime Video

Ondertussen is Marco op de Pella woedend over het verlies van de Rocinante en neemt hij het op tegen de twee schepen die hen tijdens het gevecht hebben achtergelaten. Hij plaatst de leiding van een van die schepen op afstand, iets wat Rosenfeld (Kathleen Robertson) hem probeert af te raden. Een deel van de reden waarom Marco zich zo gedraagt, is omdat hij en Filip (Jasai Chase Owens) nog steeds op pad zijn, terwijl Filip nu aan het werk is als reparatietechnicus. Terwijl Rosenfeld probeert Filip ertoe te brengen het goed te maken met zijn vader, weigert hij. En dus besteedt hij tijd aan het repareren van de Pella en erachter te komen dat de kernbom die de Roci stuurde uitgeschakeld was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.